کنیبالیزیشن چیست و چگونه می توان آن را رفع کرد؟

کنیبالیزیشن یا هم‌نوع خواری کلمات کلیدی، یکی از مشکلات سئو است که زمانی رخ می‌دهد که چندین صفحه در یک سایت، یک کلمه کلیدی یا چند کلمه کلیدی مشابه را هدف قرار می‌دهند و موضوع یکسانی دارند. با انجام این کار به رتبه بندی موتورهای جستجوی یکدیگر آسیب می‌رسانند. در این صورت موتور جستجو گوگل نمی‌تواند تعیین کند که کدام صفحه مرتبط ترین نتیجه برای جستجوی کاربر است. درواقع صفحات با یکدیگر در رقابت قرار می‌گیرند و این اتفاق جالبی نیست!

در این مقاله موضوعات زیر بررسی می‌شود:

کنیبالیزیشن

دلایل کنیبالیزیشن که به سئو سایت آسیب می‌زند، چیست؟

  • مطالب مشابه‌ای  را در طول زمان منتشر کنید.
  • نسخه جدیدی از یک صفحه را ایجاد ‌کنید بدون ریدایرکت کردن صفحه قبلی که منتشر کردید.
  • مسیرهای مختلفی را برای یک دسته محصول ایجاد کنید.
  • صفحات مشابه را برای یک کلمه کلیدی بهینه کنید.
  • صفحات زیرمجموعه را بهینه نکنید.
  • آدمخواری کلمات کلیدی در سئو فقط با ذکر یک کلمه کلیدی در چندین صفحه ایجاد نمی‌شود.

درصورتی که هدف صفحات یکسان نباشد، آیا کنیبالیزیشن اتفاق می‌افتد؟

کنیبالیزیشن کلمات کلیدی در سئو فقط با وجود یک کلمه کلیدی یکسان در چندین صفحه اتفاق نمی‌افتد. اگر هدف و مفهوم جستجو متفاوت باشد، می‌توانید یک کلمه کلیدی را در چندین صفحه هدف قرار دهید بدون آن که کنیبالیزیشن اتفاق بیافتد.

برای مثال اگر عبارت “هتل های پاریس” را در گوگل سرچ کنیم با تصویر زیر روبه رو می‌شویم:

کنیبالیزیشن کلمات کلیدی
کنیبالیزیشن کلمات کلیدی

جایگاه اول؛ راهنمای سفر پاریس است و جایگاه دوم؛ رزرو هتل در پاریس است.

همان طور که می‌بینید، هدف جستجو متفاوت است. گوگل راهنمای سفر را رتبه بندی می‌کند زیرا برخی کاربران اطلاعاتی در مورد هتل های پاریس می‌خواهند. اما لیست هتل ها را نیز رتبه بندی می‌کند، زیرا برخی از کاربران آماده رزرو هستند. این دو صفحه اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند و برای یک مفهوم مشابه طراحی نشدند. در واقع اینجا گوگل صفحاتی را به کاربر پیشنهاد داده که کاربردی مستقل و متفاوت از یکدیگر دارند. گوگل و کاربران به خوبی متوجه تفاوت این صفحات با یکدیگر می‌شوند. به این ترتیب وجود این 2 صفحه در کنار هم در نتایج جستجو منجر به کنیبالیزیشن کلمات کلیدی در سایت ما نخواهد شد.

بنابراین اگر صاحب سایت هتل هستید، می‌توانید هر دو نوع صفحه را ایجاد کنید و کلمات کلیدی را روی هر دو هدف قرار دهید بدون اینکه باعث کنیبالیزیشن کلمات کلیدی شود. توجه داشتن به هر دو نوع هدف جستجو می‌تواند به شما کمک کند بتوانید برای سایر کلمات کلیدی ارزشمند رتبه بگیرید و تجربه بهتری را در سایت به کاربران ارائه دهید.

چگونه کنیبالیزیشن را شناسایی کنیم؟

کنیبالیزیشن سئو می‌تواند به رتبه بندی و نرخ تبدیل شما آسیب برساند. بنابراین مهم است که مسائل را در اسرع وقت شناسایی کنید و راه‌هایی برای شناسایی و اجتناب از این مسئله باشید.

1. تشخیص کنیبالیزیشن با استفاده از گوگل سرچ کنسول

گوگل سرچ کنسول ابزاری رایگان است که می‌تواند به شما در شناسایی مشکلات سئوی کنیبالیزیشن کلمات کلیدی کمک کند. اما نیاز به یک سری تقییرات دارد.

وارد حساب کاربری شوید و از منوی سمت چپ، روی گزینه search results در منوی performance کلیک کنید.

کنیبالیزیشن

به سمت پایین بروید تا فهرستی از عبارت‌های جستجو (یا کلمات کلیدی) را ببینید که سایت شما از طریق آن‌ها ایمپرشن و کلیک‌ کسب کرده است. با کلیک روی یکی از کوئری ها و انتخاب Tab Pages، لیستی از صفحاتی که با آن کلیک و ایمپرشن کسب کردید نمایش داده می‌شود. همچنین می‌توانید از بالا برای ایجاد فیلتر، روی New و سپس روی کوئری کلیک کنید. می‌توانید از این گزینه برای بررسی همزمان چندین کلمه کلیدی مرتبط استفاده کنید.

کنیبالیزیشن

به برگه PAGES بروید تا ببینید کدام URL برای این کوئری رتبه بندی می‌شود.

اگر بیش از یک URL باعث کلیک و بازدید شده باشد، این می‌تواند نشانه کنیبالیزیشن کلمه کلیدی باشد. صفحات را به صورت دستی تجزیه و تحلیل کنید تا ببینید آیا هدف جسنجو یکسانی دارد یا خیر. سپس راه حل مناسبی را اعمال کنید.

 

2. استفاده از تکنیک سایت

علاوه بر روش ساده گوگل سرچ کنسول، تکنیک کاربردی و آسان دیگری که می‌توانید کنیبالیزیشن را تشخیص دهید، استفاده از سایت است. برای این روش کافی است در گوگل عبارت زیر را سرچ کنید.

کلمه کلیدی Site:example.com 

برای مثال ما از این تکنیک برای بررسی صفحاتی که برای کلمه کلیدی “سفر به مشهد” که در سایت علی‌بابا ایندکس شده‌اند، استفاده کردیم:

کنیبالیزیشن

همان طور که مشاهده می‌کنید سه مقاله از نظر هدف و مفهوم متفاوت هستند، با یکدیگر در رقابت نیستند و باعث کنیبالیزیشن نمی‌شوند. وقت و انرژی که برای هر کلمه کلیدی صرف می‌شود، یکی از مشکلات این روش است.

چگونه مشکل کنیبالیزیشن را حل کنیم؟

بعد ازپیدا کردن صفحات هم نوع خواری که در حال رقابت و پایین آوردن رتبه ما هستند، وقت مبارزه با آن ها می‌رسد. برای حل مشکل کنیبالیزیشن، تنها کافی است استراتژی کلمات کلیدی را تغییر دهید و با ما همراه باشید تا چند راه برای از بین بردن کلمات کلیدی به شما ارائه دهیم.

1. حذف صفحاتی که محتوای تکراری دارند و ریدایرکت کردن صفحات

شاید چندین صفحه داشته باشید که یک کلمه کلیدی را هدف قرار می‌دهند و هدف جستجوی یکسانی را برآورده می‌کنند. اما شما فقط به یکی از آنها نیاز دارید.

  • چندین پست وبلاگ که یک موضوع را پوشش می‌دهند.
  • نسخه های قدیمی صفحات.
  • صفحات سؤالات متداول که تقریباً یکسان هستند.

در این مورد، ریدایرکت کردن می‌توانند مشکل کنیبالیزیشن کلمه کلیدی شما را حل کنند. با این کار ربات‌های گوگل و بازدید کنندگان را به بهترین صفحه بازمانده هدایت می‌کنیم.

برای شروع، URL هایی که با یکدگیر همپوشانی دارند را تجزیه و تحلیل کنید و صفحه ترجیحی را انتخاب کنید. URL ای را که انتخاب می‌کنید باید قوی ترین و بهترین پتانسیل سئو را داشته باشد تا ارزش و اعتبار آن را به صفحه هدف منتقل ‌کنیم.

2. بهینه سازی لینک های داخلی و خارجی

 استفاده از انکرتکست یکسان به صفحات مختلف سایت در لینک سازی داخلی باعث ایجاد کنیبالیزیشن می‌شود. در هنگام لینک سازی داخلی باید مطمئن شوید که لینک ها به درستی و با انکتکست های متنوع به صفحات لینک شده باشند. پس حتما به یاد داشته باشید که لینک سازی با انکرتکست مشابه و به صفحات یکسان، سیگنال منفی برای سئو است.

3. استفاده از تگ کنونیکال

گاهی اوقات، شما به راحتی نمی‌توانید بعضی از صفحات تکراری یا تقریباً تکراری را حذف یا ریدایرکت کنید. چون که این صفحات برای کاربران کاربردی هستند، اما ارزش سئوی ندارند.

به عنوان مثال:

  • صفحاتی که برای گوگل ادز استفاده می‌کنید.
  • مسیرهای مختلفی که در نهایت به یک محصول هدایت می‌شود.
  • صفحات با یو ار ال پیچیده.

یک فروشگاه اینترنتی را در نظر بگیرید. برای مرتب سازی و یا فیلتر محصولات صفحات مختلف تولید می‌شوند. اگر این آدرس ها به صورت مجزا توسط گوگل ایندکس شوند، به رقیب یکدیگر در می‌آیند و بودجه خزش هم صرف می‌شود. در این موارد از تگ کنونیکال استفاده کنیم.

با استفاده از این تگ می‌توانیم بهترین صفحه را به گوگل معرفی کنیم تا ایندکس کند و دیگر نیاز به حذف صفحه نباشد.

4. استفاده از تگ Noindex

تگ noindex یکی از کدهای HTML است که به موتورهای جستجو دستور می‌دهد صفحه‌ای را ایندکس نکنند، یعنی آن را در نتایج جستجو قرار ندهند. برای استفاده از تگ نو ایندکس را در قسمت هدر صفحات قرار دهیم تا گوگل آن‌ها را ایندکس نکند. در این روش تنها صفحه ای که تگ نو ایندکس ندارد، توسط گوگل ایندکس و نمایش داده می‌شود.

نتیجه گیری

مشکل کنیبالیزیشن یکی از رایج ترین مشکلات سئو است که به راحتی می‌تواند رتبه شما را پایین آورد. پس شناسایی و رفع هم نوع خواری کلمات کلیدی را جدی بگیرید و در صورت مشاوره و راهنمایی، با کارشناسان میم برندینگ با شماره 09336274505 در ارتباط باشید.

منابع استفاده شده در مطلب:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا